onsdag 2 juni 2010

Pizza med tjock botten!

Här kommer ett tips på en underbart god pizza.

Deg:
50 g jäst
2 msk olja
4 dl vatten
2 tsk salt
ca. 1 l mjöl
Blanda och låt jäsa i 30 min. Bred ut i smord långpanna

Sås:
4 dl creme fraiche
ca 1/2-1 dl chilisås
oregano
(vitlök)
Blanda och koka upp, bred ut på degen

2 pkt bacon + purjolök = hacka och fräs

Skiva champinjoner, tomater och paprika. Riv ost och strö på.

225 grader i ca 20-30 min
Den är mycket god, man kan nog lägga på lite vad man vill men baconet gör att det blir lite salt och gott. Jag gillar inte paprika så jag brukar lägga på lite ananas istället. Bra bjudningsmat, bra som matlåda till jobbet och går utmärkt att frysa=)

Nu ska jag gå bort till bygget och möta plåtslagarna =)
Ha de gott
Kram

2 kommentarer: