måndag 10 september 2012

Bästa falulådan!

Ja vad hittar man på såhär på kvällen varför inte testa en ny rätt! Är ett recept ur mammas gamla tidningsurklipp. Jag är ju en korv älskare i många former och detta är en enkel och super god allt-i-ett rätt. Så här kommer ett middagstips!
Bästa falulådan

4 port kokt ris
500 g falukorv
3 dl valfri kokbar grädde
1 msk kalvfond
2 msk senap
1/2 dl mix av hackade örter (tex persilja, oregano, timjan, dill)
salt, peppar
ljus snabbredning
2 mogna tomater
140 g knaperstekt bacon

Gör såhär:
1. Lägg det kokta riset i en ugnsfast form. Skiva korven och lägg över.
2. Blanda grädde, fond och senap i en kastrull och låt puttra samman i ett par  min. Smaka av med örter, salt och peppar. Red av till önskad konsistens.
3. Häll såsen över korvskivorna, ugnsstek i 225 grader i 10 min.
4. Skålla tomaterna i kokande vatten, skala ta bort kärnor och tärna dem. Knaperstek bacon.
5. Ta ut formen och toppa med tomathack och baconbitar. Sätt in i ytterligare ca 10 min. Servera lådan med en sallad.

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar