torsdag 1 juli 2010

Middagstips!

Bra vardagsmat, för den som gillar fetaost!!

Kycklinggratäng med fetaost
4 portioner

4 kycklingfiléer
olja till stekning
2 dl créme fraiche
200g fetaost
pressad saft från en 1/2 citron
4-5 potatisar
1-2 morötter
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar

Skär filéerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olja i en het panna. Salta och peppra. Mosa fetaosten och blanda med créme fraichen. Smaksätt med citronsaft och lite salt och peppar. Skala och skär potatisen och morötterna i tärningar, ca 1x1 cm. Skala och hacka vitlöken och strimla purjolöken. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatis- och morotsbitarna gyllenbruna. Tillsätt purjolöken och vitlöken och stek ytterligare någon minut. Lägg potatisblandningen i botten på en eldfast form. Lägg kycklingen ovanpå, toppa med fetaröran. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en sallad.


Jag gillar både kyckling och fetaost så den fall mig i smaken =)

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar