
4 port
500-600 g Fläskfilé
smör till stekning
vitpeppar
svartpeppar
örtsalt
1 msk drygt svenk honung
3-4 dl vispgrädde
2-3 tsk soja
saften av 1 apelsin, ca 3/4 dl
Gör såhär:
Putsa köttet och skär 1,5 cm tjocka skivor. Krydda ganska kraftigt med vit- svartpeppar samt örtsaltet.
Stek köttet gyllenbrunt, tillsätt honungen som får puttra tillsammans med köttet 3-4 min.
Häll över vispgrädden, tillsätt sojan. Pressa apelsinen och häll saften i såsen.
Blanda om och smaka av, och låt puttra ytterligare ca 5 min på svag värme.
Man får passa sig för att krydda för hårt det gjorde jag men jag tog bara i mer grädde =) Jag hade i lite morötter men det går ju även ha i svamp för den som gillar.
Det såg gott ut! Jag sparar receptet så får jag pröva i mitt nya kök sen ;)
SvaraRadera