måndag 3 maj 2010

Då var taket på!

Igår fortsatte arbetet med rasande fart.. Vi gjorde färdigt filtreringen till septitanken. Vi la färdigt taket med råspont och papp, och fäste det med lite läkt. Kanske kan lägga färdigt läkten i veckan. Andreas och Pierre var här och hjälpt till tack vare dom så gick det jätte bra och det går fort när man är många. (Tack Hanna för att vi fick låna honom lite ;)). Det var ett underbart väder igår solen sken och alla hade nog lite "bonnabränna" efter, iaf Crima som gick i T-shirt. Min uppgift är att langa fram grejer till arbetarna, fixa med fika, dricka, och mat. Igår blev det lite grillkorv till middag (alltid gott med grillat) Henke åt nog mellan 6-8 korvar, och pizza till kvällen :) Mamma är underbar som kommer med kokat kaffe hela tiden, och bidrar med lite kakor till fikat ;).

Vi har varit på Ikea och kollat på kök igen lite mer noggrant och det lutar åt det faktiskt. Skiljer ca 100.000 kr på det vi såg innan. Har hört många som har Ikea kök och är väldigt nöjda med det. Sen kan man med gott samvete byta ut om 15 år utan att det svider för mycket i plånboken. Men vi har inte bestämt oss nackdelen är att man får skruva ihop det själva, men 1 veckas arbete då kan det vara värt 100.000. Och sen satsa på ett fint badrum =) Men vi får se!
Här är septitanken och filtreringen läggs utmed marken.Baksidans tak är nästan på.Det går an när man är några stycken.Pierre kollar så att nocken på de små takstolarna stämmer överens med de övriga.Henke och Crima fäster papp på båda sidorna.Detta är baksidan.Pappa sågar till mer brädor så farfar kan fortsätta att måla.Här fäster vi läkt så inte pappen blåser bort.
Igår blev det också en riktig heldag från morgon till kväll, vi var helt slut allihop i fötter, armar och ben. Nu blir det vila nån dag, det är fotbollsträning mm. Det kom lite besökare igår med alltid roligt när de hälsar på =)

Ikväll blir det jobb och idag ska jag gå bort och städa lite på bygget.

Ha en bra dag!
Kram

2 kommentarer:

  1. Pierre mutade mig med fria händer på IKEA, inkl cash. Då går det bra vetty :) hehehe Kramar

    SvaraRadera
  2. Oj vad det har hänt grejer under helgen. Får nog ta en promenad och titta på det i veckan. Kram!

    SvaraRadera