onsdag 12 december 2012

Fudge!

Idag har jag bakat Fudge och dom blev jättebra och super goda! Jag brukar annars misslyckas varannan gång då den inte blir tillräckligt sockrig, stelnar eller smöret delar på sig och lägger sig uppe på. Men nu testade jag på ett nytt sätt och det var både enkelt och blev bra.

Fudge

2 dl vispgrädde
3 dl socker
50 g smör
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 20x30 cm eller mindre om du vill ha högre bitar.
  2. Rör ihop grädde och strösocker och koka upp. Rör då och då.
  3. Sänk värmen och fortsätt koka till 122°C.
  4. Smeten ska bubbla upp, bli lite tjockare och få lite färg. Använd helst termometer, gör annars kulprovet för att veta när den är klar.
  5. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, kakao och vaniljsocker.
  6. Rör kraftigt till smöret smält.
  7. Häll smeten i formen. Låt stelna. Ställ gärna kallt så går det fortare.
  8. Ta upp den stela massan från smörpappret och lägg på en skärbräda.
  9. Skär i bitar. Lägg bitarna i en burk och förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar