onsdag 12 september 2012

Här kommer receptet!

På den Vita chokladkakan med bär  =)

100 g vitchoklad
100 g smör
2 dl socker
1 dl kesella lätt
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g hallon eller blåbär

Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad. Smält smör och rör i socker och kesella, tillsätt ägg ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Vänd sist ner chokladen. Häll i form, papper i botten. Strö över bären!
Grädda i 25 minuter i 175 grader.

(Men efter 25 minuter var det fortfarande kladdig så jag körde den ca 9 minuter till och la på folie för att den inte skulle bli bränd.) Den blev jätte bra och super god!

Smaklig fika!

2 kommentarer:

  1. Nu har jag slängt ihop denna kakan också :) Har dock inte smakat än, men den ser läskande god ut!

    SvaraRadera