Ja vad hittar man på såhär på kvällen varför inte testa en ny rätt! Är ett recept ur mammas gamla tidningsurklipp. Jag är ju en korv älskare i många former och detta är en enkel och super god allt-i-ett rätt. Så här kommer ett middagstips!
Bästa falulådan
4 port kokt ris
500 g falukorv
3 dl valfri kokbar grädde
1 msk kalvfond
2 msk senap
1/2 dl mix av hackade örter (tex persilja, oregano, timjan, dill)
salt, peppar
ljus snabbredning
2 mogna tomater
140 g knaperstekt bacon
Gör såhär:
1. Lägg det kokta riset i en ugnsfast form. Skiva korven och lägg över.
2. Blanda grädde, fond och senap i en kastrull och låt puttra samman i ett par min. Smaka av med örter, salt och peppar. Red av till önskad konsistens.
3. Häll såsen över korvskivorna, ugnsstek i 225 grader i 10 min.
4. Skålla tomaterna i kokande vatten, skala ta bort kärnor och tärna dem. Knaperstek bacon.
5. Ta ut formen och toppa med tomathack och baconbitar. Sätt in i ytterligare ca 10 min. Servera lådan med en sallad.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar