fredag 20 september 2013

Långpannebullar med Philadelphiafyllning!

Igår kväll bakade jag bullar i långpanna har aldrig gjort det förut men tänkte det kunde vara kul att testa och jag kommer definitivt göra det igen. Fick högsta betyg av Crima som norpade ett par stycken igår kväll :) Det är så gott med nygräddade bullar och ett kallt glas mjölk till!
30 st

150g smör el margarin
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 ägg
1 dl socker
2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
10-11 dl mjöl

Fyllning:

150g rumsvarmt smör
100g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Gör såhär:

Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Ha i vetemjöl lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund, körde min 5 minuter i maskin. Degen blir ganska lös, nästan som en smet, det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Fyllning: Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Platta sedan ut degen på smort bakplåtspapper i en långpanna. Använd lite mjöl på handflatan om degen är väldigt kletig. Gör ca 30 hål och fördela fyllningen i hålen, drygt 1 tsk i varje hål. Jäs ytterligare 30 minuter.
Pensla med ägg, stör över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär avsvalnade plåtbullen i 30 bitar eller så många hål du gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar