Vit chokladkräm med frukt och bär
2 dl creme fraiche
150 g vit choklad
1 tsk strösocker
Apelsin
Hallon, blåbär
Smält chokladen i vattenbad eller i micro. Tillsätt sockret och blanda med creme fraiche.
Vispa snabbt ihop till en kräm.
Varva frukt, bär och krämen i ett glas.
Nougat och vit chokladpannacotta
5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
150 g nougat
3 gelatinblad
5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
150 g vit choklad
3 gelatinblad
1 tsk vaniljpulver
150 g nougat
3 gelatinblad
5 dl grädde
1 tsk vaniljpulver
150 g vit choklad
3 gelatinblad
Skär nougaten i mindre bitar.
Koka upp grädden och vaniljsocker.Ta av grytan från värmen.
Lägg i nougaten och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2 timmar innan du upprepar samma sak fast med vit choklad istället för nougat och häll nästa smet ovanpå den stelnade
nougatpannacottan och låt stelna igen. Servera med bär.
För att få detta sneda mönster lät jag glasen stå lutade medan den första satsen stelnad.
Koka upp grädden och vaniljsocker.Ta av grytan från värmen.
Lägg i nougaten och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2 timmar innan du upprepar samma sak fast med vit choklad istället för nougat och häll nästa smet ovanpå den stelnade
nougatpannacottan och låt stelna igen. Servera med bär.
För att få detta sneda mönster lät jag glasen stå lutade medan den första satsen stelnad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar