onsdag 4 februari 2015

Kladdkaka med center :)

Denna variant på kladdkaka blev så galet krämig och en perfekt  kombo med len choklad & seg kola och lite flingsalt. Jättegod ni måste bara testa :)
 
Kladdig kladdkaka
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
2 rullar med center – plopp

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter 22-24 cm. Fördela ut smeten och tryck ner en  10 – 15 centerbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min.) Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och fördela resten av alla center bitar över kakan. Och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

Servera  med grädde och lite bär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar