Det bjöds på mat, kallskuren kyckling, skinka, potatisgratäng, sallad, bröd, kex och ostar. Jag hade hjälpt till att gör kycklingen, mycket lätt att göra, väldigt syrligt och gott blev det.
Kallskuren kycklingfilé
1 kg kycklingfiléer
2 dl rapsolja
3 vitlöksklyftor
2 pressade citroner
1,5 msk torkad timjan
Gör så här
Blanda ihop olja med
pressad vitlök, pressad citron och timjan. Lägg kycklingfiléerna i en
tätslutande plastpåse och slå på marinaden. Låt marinera över natten i
kylskåp. Häll sedan ut både kyckling
och marinad i en ugnsfast
form. Strö över flingsalt och några varv med pepparkvarnen. Stek i ugn
på 150 grader tills innertemperaturen visar 70 grader. Använd
stektermometer i köttets tjockaste
del. Låt kycklingen kallna innan du skär upp den i skivor.
Ha de gott!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar