Så då har jag bakat frukostfrallor både lördag och söndag till frukost, har inte gjort dessa förut men gud så enkla och så goda!!
Degen förbereds dagen innan och gräddas klart på morgonen.
Ingredienser
10 st
25 g (1/2 paket) jäst
5 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 msk ljus sirap eller agavesirap
1 tsk salt
12 dl rågsikt
Gör så här
- Rör ut jästen i det kalla vattnet i en bunke. Tillsätt olja, sirap, salt och rågsikt. Arbeta degen i några minuter. Täck med en handduk och ställ i kylen över natten.
- Morgonen efter: Sätt ugnen på 225°C.
- Ta fram degen och häll ut den på mjölat bakbord. Knåda den inte strö bara mjöl över och skär degen i 10 bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna under handduk.
Ha de gott!
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar