Igår testade jag att göra hasselnötscupcakes å gud vad goda de blev jag älskar ju nöt-creme!!! Mums!!! Ni måste testa :)
Smeten:
100 g Rumsvarmt smör
1 1/4 dl Socker
2 Ägg
2 dl Mjöl
1 msk Kakao
1/2 tsk Bakpulver
100 g nötkräm
Frosting:
60 g Rumsvarmt smör
2 1/4 dl siktat florsocker
60 g nötkräm
Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker krämigt, blanda ner äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner blandningen i smeten. Vänd till sist ner nötkrämen.
Fördela smeten i formar (använd gärna en muffinsplåt). Formarna fyller du till hälften. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt de färdiga kakorna svalna, gärna på ett ugnsgaller.
Vispa smöret och florsockret till frostingen till en krämig massa, blanda sedan ner nötkrämen. Fyll frostingen i en spritspåse med en stor tyll och spritsa på kakorna eller bred ut den med en kniv.
Lycka till!
Såå gooda, men de tarvar en promenad att belönas med dem
SvaraRadera