Idag har jag testat att baka en ny kaka och det var riktigt gott till fikat :)
Ingredienser
175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering:
färska eller frysta hallon
75 g mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelarom
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Hallonglasyr:
1 dl florsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering:
färska eller frysta hallon
Gör så här
Sätt ugnen
på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och
mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver
under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min.
Låt kakan svalna något. Rör ihop florsocker och hallonsylt och bred det över
kakan. Garnera med hallon. Tips! Har du sötmandel men inte mandelmassa? Mal 1/2
dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker.
Kakorna och bullarna börjar ta slut i frysen så jag får passa på att baka lite emellan amning och blöjbyte. Idag har farmor varit lite barnvakt medans jag och Crima var i stan och handlade, tankade och tvättade bilen.
Ikväll ska vi på kalas till min kusin i murum får hoppas att Max visar upp sin bästa sida :)
Ha en trevlig kväll!
Kram
Jag bakade den när jag kom hem, jag malde mandel och blandade med socker och jag hade ingen bittermandel hemma men kakan blev mycket god ändå. Kan rekomenderas. Kram
SvaraRaderaSkall smöret vara smällt eller i fast form?
SvaraRaderaDet ska vara smält :)
SvaraRaderatack. har din systers bebis tittat ut än?
SvaraRaderaNä inte än men vi väntar med spänning!!
SvaraRadera