Fudge
2 dl vispgrädde3 dl socker
50 g smör
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 20x30 cm eller mindre om du vill ha högre bitar.
- Rör ihop grädde och strösocker och koka upp. Rör då och då.
- Sänk värmen och fortsätt koka till 122°C.
- Smeten ska bubbla upp, bli lite tjockare och få lite färg. Använd helst termometer, gör annars kulprovet för att veta när den är klar.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, kakao och vaniljsocker.
- Rör kraftigt till smöret smält.
- Häll smeten i formen. Låt stelna. Ställ gärna kallt så går det fortare.
- Ta upp den stela massan från smörpappret och lägg på en skärbräda.
- Skär i bitar. Lägg bitarna i en burk och förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar