...med maräng, smält krokant, grädde - och så blåbär förstås!
Marängtårta med blåbär
6 äggvitor
3 ½ dl strösocker
1 tsk ättika
1 ½ dl crunch, finns på hyllan försåser etc till glass
2 dl frysta blåbär
5 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 125 grader. Rita en rundel ca 26 cm på ett bakplåtspapper.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret i omgångar under vispning. Tillsätt ättikan och fortsätt vispa till en fast och blank smet. Vänd försiktigt ner crunchkulorna och bre ut smeten i rundeln.
3. Grädda marängen mitt i ugnen i 1 timme, och låt marängen stå kvar tills ugnen är helt kall. Ta fram blåbären 30 minuter före servering och häll upp dem på ett fat.
4. Lossa marängen från bakpappret, den är lite kladdig i botten och kan spricka upp men det gör inget. Lägg marängen på ett fat, vispa grädden löst och häll den över marängen. Lägg på blåbären och servera.
Jag skopade även på lite blåbärsglass och då blev det ännu godare!!
För den ser iiinget god ut! Mumma fillibabba!!
SvaraRadera